Voortgang acties Sportakkoord

Multisport Platform Gennep

Het Multisport Platform in Gennep is één van de acties uit het Sportakkoord: Onder deskundige begeleiding (sport- en beweegaanbieders) komen kinderen in een gratis traject van 10 weken in beweging, waarbij sportplezier en motorische ontwikkeling centraal staan. Met als doel een weloverwogen sportkeuze te kunnen maken. Het verschil met het reguliere Ben Bizzie programma is dat je niet kiest voor één of enkele sporten, maar dat je het hele programma van 14 sportmomenten, gedurende 10 weken, doorloopt.

In de periode van 12 april 2021 t/m 24 juni 2021 zijn ongeveer 25 kinderen op zoek gegaan naar hun sporttalent. Voor een impressie van het Multisport-Platform bekijk onderstaande foto’s.

Sportraad Gennep

Met de sportraad willen de werkgroep sport– en beweegaanbieders, het onderwijs en zorg- en welzijn organisaties een platform bieden waarmee zij een gewaardeerde gesprekspartner worden van de gemeente en maatschappelijke organisaties. Zo kunnen zij meewerken aan de ontwikkeling en uitvoering van gemeentelijk sportbeleid bij maatschappelijke vraagstukken.

Klik hier voor meer informatie de ontwikkelingen van de sportraad.

Op dit moment bestaat de Sportraad uit een oprichtingsbestuur: Bart Akkersdijk (Lifestyle Health Center) Tijn Wabeke (VV Heijen), Richard Teunesen (Gennep Cougars) en Joey Rutten (Gennep Doet Mee).

Echter zijn we nog op zoek naar medebestuurders, met name voor de domeinen Zorg & Welzijn en het onderwijs. Gezien de verdeling zouden we het tof vinden als ook enkele vrouwen het bestuur komen versterken.

Hebben we wij jouw interesse gewekt? Bekijk onderstaande wervingsvideo.

Wil je meer informatie over één van bovenstaande initiatieven en/of ben je geïnteresseerd in een rol binnen het (oprichting)bestuur van de sportraad? Neem dan contact op met Joey Rutten door te mailen naar joey@gennepdoetmee.nl of te bellen naar 06-47949518.