Gennepse binnensportverenigingen blijven in beweging!

Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders geven aan minder te sporten wanneer hun sportclub dicht is. Vooral kinderen t/m 12 jaar (49%) en jongvolwassenen t/m 30 jaar (38%) sporten minder wanneer zij niet bij hun club terechtkunnen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek ‘Sportgedrag en effecten coronapandemie’ over de maand februari 2021, uitgevoerd door Kantar in opdracht van NOC*NSF. Klik hier voor het uitgebreide artikel.

“Deze cijfers laten zien dat het niet goed gaat met de mentale en fysieke weerbaarheid van de Nederlander. We hebben onze sportclubs nodig om in beweging te blijven. Het is daarom cruciaal dat ook de binnensporters weer snel bij hun club terechtkunnen. Dat geldt zeker voor de jongere leeftijdscategorieën. We zien dat zij het zwaarst gebukt gaan onder de coronacrisis, zowel mentaal als fysiek. Sport biedt de oplossing om gezond uit de crisis te komen.”, aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF.

Gelukkig pakken de binnensportverenigingen in Gennep de koe bij de horens door hun sportactiviteiten naar buiten te brengen. Zo zijn er enkele sport- en beweegaanbieders die hun parkeerplaats als tijdelijke sportlocatie gebruiken , gebruik maken van de openbare ruimte en zoeken enkele sport- en beweegaanbieders de samenwerking op met buitensportverenigingen.

De Flamingo’s en Budoschool Gennep trainen op de velden van Vitesse ’08, Fitdisctrict bied het aanbod aan op de Poel in Gennep, Pinc Dance in de tuin van 4-Events, ODI Dance op het grasveldje bij basisschool Maria Goretti en is Gennep Cougars, na afstemming met de gemeente, aan de slag gegaan op het basketbalveldje aan de Willem Boyeweg.