Team

Dit zijn de genomineerden voor de categorie Team. Lees er meer over.

Achates 4 – Voetbal – Achates

Voetbal is en blijft een teamsport. Dragen sportieve prestaties bij aan de onderlinge band, of is het juist de cohesie die de motor achter het succes is?  Bij Achates 4 malen ze er niet om. Met 22 spelers met tien verschillende nationaliteiten heet het team momenteel Achates 3. Afgelopen seizoen werd het team ongeslagen kampioen. Met uitzondering van twee gelijke spelen werden alle wedstrijden gewonnen.
De sportieve prestatie staat niet voorop. Het team wil Gennep en omgeving laten zien wat integratie is. Plezier maken en de verbinding zoeken is het voornaamste doel. Winnen op het veld leuk, en geschiedt wekelijks. Winnen in de maatschappij is veel belangrijker, vinden de teamleden. Achates 4 streeft ernaar deel van de Gennepse gemeenschap te zijn. De uitverkiezing tot team van het jaar zou daaraan kunnen bijdragen menen de spelers.

FAST Dames 1 – Volleybal – FAST

Gennep en Sint Anthonis kennen een team dat in de Eredivisie uitkomt.  FAST (Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal) demonstreert al vier seizoenen dat volleybal op het hoogste Nederlands plan mogelijk is. De vijfde plaats in de Eredivisie was afgelopen seizoen de hoogste notering op dit niveau.  Met speelsters uit Gennep (spelverdeelster Rachel Feron, captain en passer-loper Steffie Janshen en passer-loper Lara Hendricks) en de nabije regio vervult FAST een regionale functie.  FAST wil het volleybal in de regio (Noord-Limburg en oostelijk Noord-Brabant) op de kaart zetten. FAST maakt met beperkte middelen topvolleybal mogelijk. Speelsters van FAST werken, voor een kleine kilometervergoeding, hard om het sporten op het hoogste plan mogelijk te maken.

Vios A1 – Korfbal – VIOS Ottersum

Het korfbal in de gemeente Gennep zit in de lift.  Jarenlang had Spes het monopoly op dat gebied, maar tegenwoordig timmert het Ottersumse VIOS aan de weg. Onder leiding van trainer Niels Schallenberg sloeg men aan de Goorseweg enkele jaren geleden een nieuwe weg in. Aanleiding was de groeiende groep speelsters en de toegenomen kwaliteit. Met een talentvolle groep korfbalsters werd VIOS A1 geformeerd. Het team had een missie: het bereiken van de kruisfinales om het Nederlands kampioenschap. Dat doel werd bereikt. Op zaterdag 30 maart streed VIOS A1 in Venray tegen Peelkorf A1. Gesteund door bussenvol supporters beet VIOS prima van zich af maar delfde toch het onderspit. De finale in Eindhoven was nog een stap te ver. De regio is echter gewaarschuwd: VIOS A1 is een team om rekening mee te houden!