Talent

Dit zijn de genomineerden voor de categorie Talent. Lees er meer over.

Lara Hendricks – Volleybal – FAST Volleybal

In het Eredivisieteam van FAST uit Gennep en Sint Anthonis straalt naast de gearriveerde routiniers als Steffie Janshen en Rachel Ferron, een youngster uit de Flamingo’s opleiding. Soms moet je een stap terug doen op er twee vooruit te kunnen zetten. Lara, deed het! In het tweede jaar in de Eredivisie deed FAST-trainer Jacek Ziemba meer dan eens een beroep op de toen nog zeventienjarige aanvalster van Flamingo’s dames 2. Het daaropvolgende seizoen maakte Lara de overstap naar satelietclub Activia in Sint Anthonis. Afgelopen seizoen maakte zij de stap naar de nieuwe wereld. In de USA rijpte het frêle talent bij Louisiana Tech. Het studeren en sporten in het land van de onbegrensde mogelijkheden vormden Lara. Trainer Harmen Bijsterbosch was in zijn nopjes met de terugkeer van Lara Hendricks in de FAST-selectie. In het team dat mikt op een plaats in de top zes van de Eredivisie groeit de passer-loper uit tot een vaste waarde.

Moon Geurts – Zwemmen – Vivalo

In iedere sporttak  dromen beoefenaars van een loopbaan zoals hun idool heeft. Jonge voetbalstertjes spiegelen zich aan de in Bergen geboren Lieke Martens. Wielrensters nemen een voorbeeld aan Annemiek van der Vleuten. In het zwembad is Inge de Bruijn het idool van velen. Ontelbare baantjes worden er getrokken om ooit op het erepodium te kunnen staan. Bij zwemvereniging Vivalo is Moon Geurts een talent met mogelijkheden. De trainingsarbeid uitte zich in het verbeteren van haar persoonlijke record (pr). Op de 200 meter wisselslag snoepte zij inmiddels een flinke hap van haar beste tijd. Onlangs liet zij een zeven seconden snellere tijd klokken. In vergelijking met het begin van het jaar was die tijd achttien seconden beter! De tijd was in juni dit jaar goed voor een eerste plaats op de regiokampioenschappen.

Teun Lemmen – Voetbal – Achates

Als doelpunten een visitekaartje voor voetballers zijn, behoeft voor de insiders de persoon Teun Lemmen (19) geen nadere introductie. De Ottersummer scoort aan de lopende band bij vierdeklasser V.V. Achates. Op sportpark De Niersvallei weet hij het doel te vinden, maar ook tijdens uitwedstrijden is hij vaak het goudhaantje. Ook als het even niet lekker loopt bij zijn team weet Teun de ban te breken. Zijn snelheid is een voornaam wapen, maar ook het overzicht worden geroemd. Niet zelden weet hij een teamgenoot een doelpunt op het presenteerblaadje te bieden.