Tips en informatie voor verenigingen tijdens corona

Vanaf 29 april aanstaande worden enkele genomen maatregelen op het gebied van sport en bewegen versoepeld. Dat is goed nieuws! De Nederlandse jeugd mag weer naar de sportclub. Het kabinet heeft ruimte gecreëerd in de maatregelen zodat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april buiten met elkaar mogen sporten. De leeftijdsgroep 13 tot en met 18 jaar zal daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. Op de site van de Rijksoverheid vind je meer informatie over de nieuwe maatregelen met betrekking tot de sport.

We hebben in een nieuwe factsheet weer relevante informatie voor de verenigingen verzameld hoe om te gaan met de nieuwe maatregelen. Aangevuld met de beschikbare steunpakketten, inspiratie, voorbeelden en nog meer tips & tricks om in deze tijd als vereniging aan de slag te gaan.

Bekijk hier de factsheet met informatie en tips!


 

Het is natuurlijk positief dat er enkele maatregelen op het gebied van sport en bewegen worden versoepeld. Het is echter niet voor iedere vereniging even gemakkelijk om weer (gedeeltelijk) open te gaan en zich daarbij aan de maatregelen te houden. Het is daarom juist nu van groot belang om samen te werken op verschillende gebieden. Dit om zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden om weer te gaan sporten en bewegen.

Bekijk hier meer informatie om alle Gennepse jeugd in beweging te krijgen