Het Sportgala

Volgens Erik Spikmans (GennepNews) worden te weinig sportprestaties, vrijwilligers en verenigingen gewaardeerd. Veel verenigingen staan onder druk: “Ik wil graag een bijdrage leveren om dat tegen te gaan. Samen brengen we daar met het Sportgala verandering in.”

Dagelijks informeert, inspireert en amuseert GennepNews de inwoners van Gennep. Ze geven aandacht aan alles wat Gennep zo leuk maakt. Maar ook zij zien dat er in Gennep dingen veranderen. “Mensen gaan steeds individualistischer sporten. En vaak betekent dat: weinig nieuwe leden zijn en weinig vrijwilligers. Wij willen verenigingen, teams, vrijwilligers en supporters meer in de spotlight zetten om te laten zien hoe leuk onze verenigingen en sporten in onze gemeente zijn”, aldus Erik. “Daarom organiseren wij het Sportgala.”

Iedereen is een winnaar


Het sportgala is bedacht om verenigingen meer met elkaar te verbinden. “En om te laten zien dat een vereniging meer is dan de waardering voor een sportteam die een sportieve prestatie levert. Een vereniging is iets van ons samen. Een plek waar veel mensen samen komen. Van sporter tot sportcoach en van vrijwilliger tot supporter. Daarom ben je al een winnaar als je daar een bijdrage aan levert.”

“Het heeft verschillende deuren geopend”


Volgens Erik was Vitaal Verenigingen een erg leuk en fijne manier om samen tot ideeën te komen. “Toen we met de expedities begonnen hadden we zelfs nog geen idee. Dat is tijdens de eerste bijeenkomst ontstaan. Het is erg fijn om tijdens de startfase van een nieuw idee of concept te kunnen ontmoeten en te netwerken. We zijn verschillende verenigingen tegen het lijf gelopen en het heeft voor ons verschillende deuren geopend.”

Gennep Doet Mee - het sportgala

Hoe staat het er nu mee?


De eerste bijeenkomst voor het Sportgala is een feit. Daarbij waren Ron Klemann (Gennep Doet Mee), Peter-Jan Mol (beleidsmedewerker gemeente Gennep) en verschillende inwoners aanwezig. Erik vindt het belangrijk dat het idee verder samen wordt uitgerold. Volgens hem moet het Sportgala iets worden van de inwoners samen en daarbij moeten ideeën van onderop komen. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn de eerste stappen gezet. “Het feit dat er al zo veel mensen zijn komen meedenken voelt goed. Het voelt als een bevestiging dat er behoefte is aan zo’n evenement. De reacties waren enthousiast en alle aanwezigen hebben toegezegd met ons mee te doen. Momenteel zijn we bezig om werkgroepen te vormen die ieder met een eigen stukje aan de slag gaan. Wij kijken enorm uit naar het evenement en hopen dat het dit jaar nog plaatsvind.”

Gennep Doet Mee - het sportgala