Het beweeglint

Buiten bewegen is fijn. Ondanks dat er in Gennep voldoende beweegmogelijkheden zijn, beweegt de 50-plusser nog te weinig buiten. Dat merkte onder andere Marian Schijf (Gennep Vitaal) op. “Daar wilde wij iets aan doen samen met Wijkplatform Gennep West, Pantein, Fysio Pantein, Fysio Faber en Fitland.”

Vanaf 55 jaar wordt bewegen echt belangrijk. “Het is de leeftijd waarbij motoriek naar beneden gaat. Je bouwt niet meer veel op, eerder af. Je lichaam in conditie houden is net zo belangrijk als eten en drinken. Het is een investering in jezelf”, aldus Marian. Maar sporten heeft niet alleen fysieke voordelen. Wanneer je in een groep beweegt, komen er ook sociale voordelen bij kijken. “Het is een stuk gezelliger, de docent kent jouw ins en outs, maar ook van je team of mede sporters.” In een beweeggroep kun je oud worden en door te bewegen kunnen sommige ziektes uitgesteld worden.

Bewegen in heel Gennep


De beweegtuin in Gennep West is ongeveer twee jaar geleden geopend. Desondanks wordt er nog niet veel gebruik van gemaakt. Wijkplatform Gennep West, Pantein, Fysio Pantein, Fysio Faber, Fitland en Gennep Vitaal hebben de handen ineen geslagen om samen verschillende beweegmomenten te starten. “Maar we wilden veel meer dan alleen dat. Zo hebben we samen besloten om een beweeglint door heel Gennep te maken. Een idee dat bij Expeditie V tot stand is gekomen.” Per wijk kan de wijk mee beslissen waar de route voorbij komt. De route start in Gennep West en wordt hopelijk verder uitgebreid naar Milsbeek en Ottersum.

Elkaar enthousiasmeren


“Dit idee uitwerken binnen Expeditie V was prettig. Samen konden we ideeën delen en elkaar om raad vragen. Ook merkte ik dat ik werd geënthousiasmeerd door de rest van het team. Door korte lijntjes met Gennep Doet Mee te leggen, maak je ook weer makkelijker contact met de gemeente. En dat is bij de uitwerking van ons idee erg handig.”

Hoe staat het er nu mee?


De afgelopen twee jaren zijn Gennep Vitaal, de Wijkraad Gennep West en Pantein bezig geweest met het opzetten van beweegactiviteiten voor de inwoners van Gennep. “En dat is gelukt! Zeker met de ondersteuning van een enthousiaste groep vrijwilligers. Zonder hen was dit nooit gelukt. Samen met hen zorgen we ervoor dat 50-plussers uit Gennep wekelijks in beweging komen. Van wandelen en fietsen tot bewegen in de beweegtuin.” Op 13 september worden de activiteiten op een feestelijke manier gepresenteerd. Én wordt ook het beweeglint geopend. Iedereen is welkom! Meer hierover kijk hier: feestelijke afsluiting project beweegtuin Gennep West

Gennep Doet Mee - Het beweeglint

Gennep Doet Mee - Het beweeglint