Het beweegbos

Sporten is volgens Ger Top belangrijk om gezond en oud te worden. “Op alle fronten heeft sporten voordelen. Het zorgt voor een fatsoenlijke oude dag. Maar ook is het belangrijk dat de jeugd zich goed motorisch ontwikkeld. En dat lukt niet achter een computer”, zo vertelt Ger. Vanuit Gertoprunning organiseert Ger allerlei loopactiviteiten voor jong en oud. De meeste activiteiten starten bij het NATO-kamp in Gennep. Zo ontstond het idee voor het Beweegbos.

Meer geluk, plezier, gezondheid en vitaliteit


“Het beweegbos is een bos waar je allerlei dingen kunt doen, zoals wandelen, hardlopen, mountainbiken en nordic walking. Het is een aanvulling op de sportmogelijkheden binnen Gennep die er nu al zijn. Alle inwoners van jong tot oud uit Gennep mogen gebruik maken van het beweegbos. Ook verschillende verenigingen en instanties organiseren hier dagelijks of wekelijks bewegingsactiviteiten. Volgens Ger zal het beweegbos zorgen voor meer geluk, plezier, gezondheid en vitaliteit.”

Voldoende beweegmogelijkheden voor iedereen


Bijna de helft van de volwassen inwoners van Gennep heeft overgewicht tot ernstig overgewicht. Onder de groep ouderen in Gennep ligt dat nog hoger. Daarnaast is de groep inwoners die niet aan de dagelijkse beweegnorm komt hoog. Zij bewegen dus minder dan vijf dagen in de week minimaal één uur matig intensief. “Met het beweegbos kan daar verandering in komen. Zo zorgen we ervoor dat er voldoende mogelijkheden zijn en dat iedereen lekker aan de slag kan om te bewegen.”

Hoe staat het er nu voor?


Het idee is momenteel drie jaar oud. Elk jaar heeft het zich iets verder ontwikkeld. “Expeditie V heeft me geholpen om het idee naar een eindronde toe te leiden.” Momenteel wacht Ger op de gebruikersovereenkomst van Staatsbosbeheer. “Wanneer ik die heb ontvangen, kan stratenmaker Frank de Waal - Ven Zelderheide aan de slag om de cooperbaanparcours te voorzien van zestien betontegels. Die dienen ter markering van een ronde van 1.600 meter. Wanneer dit is gedaan gaan we verder met de ontwikkeling van het beweegbos.”

Gennep Doet Mee - Beweegbos

Gennep Doet Mee - Beweegbos