Over ons

Gennep, de plek waar we gezond en actief leven. Daar zorgt Gennep Doet Mee voor. Elke dag staan beweegcoaches voor jong en oud, mensen met of zonder een beperking en verenigingen klaar om ervoor te zorgen dat iedereen mee doet en in beweging komt.

Vitale jeugd

Kinderen en jongeren in Gennep leren van jongs af aan om gezonde keuzes te maken. Want een gezonde leefstijl begint ten slotte al op jonge leeftijd. Steeds meer kinderen kijken veel tv, drinken te veel frisdrank en nauwelijks water. Daar gaan we, Gennep Doet Mee, samen met scholen verandering in brengen. Ook Ben Bizzie helpt daarbij. Hij is het beweegmaatje van alle kinderen in de gemeente Gennep. Hij houdt van sporten en bewegen en gaat samen met kinderen op ontdekkingstocht. Samen leren ze dat sporten niet alleen gezond, maar ook leuk en gezellig is.

Vitaal meedoen

In Gennep kan iedereen meedoen. Niemand staat aan de kant ook senioren en mensen met een beperking niet. We stimuleren sport en bewegen bij iedereen. Door te blijven bewegen, zijn zij onafhankelijker en hebben ze minder zorg nodig. Daarnaast brengt sport mensen samen, zijn mensen niet meer eenzaam en leren ze wat een gezonde leefstijl is. We zorgen samen met verenigingen en (zorg)organisaties voor een passend beweegaanbod.

Vitale sportaanbieders

De verenigingen in Gennep zijn goud waard. Ze brengen mensen samen en zorgen voor energie, trots en geluk. En dragen bij aan een sportief en gezond Gennep. Stap voor stap ontwikkelen de (sport)verenigingen zich tot echt spelbepalers. Spelbepalers die samenwerken met elkaar én met andere maatschappelijke organisaties. Daarbij helpen de verenigingsondersteuners van Gennep Doet Mee bij.