Zomerse taferelen tijdens de Nationale Buitenspeeldag 2021

Spelen in de buitenlucht is het leukste dat er is. Maar wist je dat het ook harstikke gezond is? Beide werden woensdagmiddag 9 juni tijdens de Nationale Buitenspeeldag door de kinderen ontdekt. Het Pagepark in Gennep werd door de beweegcoaches van Gennep Doet Mee omgetoverd tot dé plek vol spel, plezier en beweging.

Lekker buitenspelen

De Nationale Buitenspeeldag is hét moment om lekker buiten te spelen. Tijdens de gymlessen konden kinderen lekker hun energie kwijt met verschillende sport- en spelactiviteiten. En ook dit jaar werd na schooltijd het grasveld in het Pagepark omgetoverd tot speelparadijs en kwamen de kinderen gezellig samen. “Kinderen konden lekker vrij spelen of meedoen met voetbal, hockey, blikgooien of een parcours afleggen. Tussen het sporten en spelen door was er even tijd voor een gezonde snack en een verfrissend watertje. De kinderen genoten zichtbaar!”, vertelt beweegcoach Rik.

Buitenspelen is gezond

Het is belangrijk dat er ook dit jaar tijdens de Nationale Buitenspeeldag aandacht werd gevraagd voor een kindvriendelijke omgeving, zodat kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Buitenspelen is niet alleen om een frisse neus te halen. Er zijn nog veel meer redenen om kinderen dagelijks minstens een uur buiten te laten spelen. Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Redenen genoeg dus!

Beweegcoach Rik vertelt: “We hebben namens Gennep Doet Mee weer een fantastische dag gehad met de kinderen. Heerlijk om ze met dit weer volop te zien genieten. We kijken nu al uit naar de Nationale Buitenspeeldag 2022. Tot volgend jaar!”