Weer fit na corona

Onze beweegcoach Olga van Gennep Doet Mee biedt in samenwerking met Gennep Vitaal gratis beweeglessen aan voor 50- plussers die het coronavirus hebben gehad. Momenteel zijn er alleen al in de gemeente Gennep een paar honderd mensen in therapie om te werken aan de gevolgen van dit nare virus. Na fysiotherapie zijn ze veelal op zichzelf aangewezen.


Nasleep van corona

Veel mensen hebben corona gehad en zo’n 20 % daarvan ervaart nog dagelijks de gevolgen hiervan. Ze ondervinden ademhalingsproblemen of vermoeidheidsklachten. De klachten kunnen maandenlang aanhouden. Na de fysiotherapie houdt de zorg voor de mensen vaak op. Beweegcoach Olga ’Het is belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Blijf in beweging om de conditie te verbeteren en spieren te versterken. Blijf op eigen tempo werken aan uw gezondheid.‘ Hierin willen we deze mensen graag ondersteunen.

Subsidie Provincie Limburg

Met hulp van subsidie van Provincie Limburg kan Gennep Vitaal in samenwerking met Gennep Doet Mee een aantal gratis beweeglessen aanbieden voor mensen die corona hebben gehad. Inhoudelijk zullen de lessen afgestemd worden op de mogelijkheden van de deelnemers. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht, lenigheid en balans.

Gratis beweeglessen

Het doel is dat deelnemers zich beter gaan voelen en blijvend gaan werken aan een gezonde leefstijl. Dit gebeurt onder leiding van gediplomeerde docenten van Gennep Vitaal. Na of tijdens de les worden tips en adviezen uitgewisseld. De beweeglessen starten op 9 maart in de avond van 19.15 - 20.15 uur in de gymzaal in Heijen. Ook zal er een ochtendgroep zijn, deze start op 18 maart van 9.15 - 10.15 uur in buurthuis van Ons in Gennep. De groepen zullen bestaan uit minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

Aanmelden?

Heeft u corona gehad en kunt u wel wat hulp gebruiken? Stuur dan een e-mail naar beweegcoach Olga via olga@gennepdoetmee.nl. Samen kunnen we kijken of én wat de mogelijkheden zijn.