Verenigingen vinden elkaar

Twintig sportaanbieders kwamen af op het eerste Gennepse Sportcafé op 14 mei. Samen dachten ze mee over de sportaanbieder van de toekomst en hoe zij daarbij samen kunnen optrekken.

Gennep biedt veel mogelijkheden om te sporten en bewegen bij sterke en enthousiaste sportaanbieders. Dat werd tijdens het eerste Sportcafé in Gennep dubbel en dwars bevestigd. Na een presentatie van Ron Klemann (Gennep Doet Mee) en Peter-Jan Mol (beleidsmedewerker sport gemeente Gennep) met lokale trends en ontwikkelingen, was het aan de aanwezigen om aan de slag te gaan met diverse thema’s. Hoe kunnen we samen werken aan samenwerken. Waar staan we over vijf jaar? Waar kunnen we morgen mee aan de slag en hoe kunnen we sport in de gemeente Gennep blijven versterken?

Samenwerken is de oplossing

Elke aanwezige kreeg na de presentaties waarin tal van thema’s toegelicht werden drie muntjes. Daarmee konden ze aangeven welke drie thema’s ze het belangrijkst vinden. De keuze viel op vrijwilligers, accommodaties en samenwerken. “Er ontstonden mooie discussies met goede voorbeelden en wensen van sportaanbieders. Vooral de kruisbestuiving en dat de deelnemers elkaar beter kennen was mooi om te zien”, aldus Peter-Jan. “Er ontstonden concrete ideeën, zoals het gebruiken van talenten van mensen, het opzetten van een sportraad en het in kaart brengen van verplichte bestuurstaken en hoe we deze taken gemeente breed kunnen organiseren. De conclusie is dat er wens is naar effectievere samenwerkingen, maar dat het nog best lastig is om buiten je eigen verenigingsgrenzen te kijken.”

De eerste stap is gezet

“Het is onze taak als Gennep Doet Mee om met sportaanbieders mee te denken en ze verder te helpen”, vertelt Ron. “Er liggen veel kansen om in Gennep het verschil te maken. We zijn al druk bezig met het verzamelen van alle input die we tijdens het Sportcafé hebben opgehaald. Daarmee willen we samen met alle betrokkenen verder aan de slag. De eerste stap is gezet en daar ben ik heel blij mee”, zo vertelt Ron!”