Tweede editie van Balkon Beweegdag in gemeente Gennep

Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen. Op de Nationale Balkon Beweegdag mag en kan alles! Op gepaste afstand kwamen tientallen ouderen op ruim 250 woon-zorgcentra in heel Nederland laagdrempelig in beweging. Ook in de gemeente Gennep, waar ook dit jaar de Balkon Beweegdag een groot succes was.

Beweegfestijnen

De Beweegtuin van Norbertushof en Libermannhof in Gennep werden afgelopen vrijdag omgetoverd tot echte beweegfestijnen. Beweegcoaches Dien en Olga van Gennep Doet Mee zorgden met muziek en hun enthousiasme voor beweging. Dien: “Bewegen blijft belangrijk. Gelukkig mag er steeds meer en dat is ook te merken bij de ouderen. Ze zijn meer opgewekt en zitten beter in hun vel. Wanneer we samen in beweging komen, is hun glimlach niet meer van hun gezicht af te slaan. Het was vorig jaar al zo’n succes dat we er dit jaar weer mee aan de slag gingen. We wilden zo veel mogelijk ouderen bewegen. Daarom zijn we op twee verschillende plekken in beweging gekomen.”

“Een fantastische vervanging”

Het was een groot feest. Een van de deelnemers: “Wat zijn we blij dat we weer even extra kunnen bewegen. De handjes gingen de lucht in en we deden allerlei andere oefeningen. Hopelijk kunnen we snel weer naar de gym, maar dit is al een fantastische vervanging.” Olga: “Mooi om te zien dat zo veel ouderen fanatiek meedoen. Balkon Bewegen zorgde dit jaar, net als vorig jaar, voor extra beweging, plezier en positiviteit. En dat door onze samenwerking met Norbertushof, Libermannhof en het Nationaal Ouderenfonds.”