Pumptrackbaan Gennep wint Sportwaarderingsprijs gemeente Gennep

Gennep, 17 december 2021. Op donderdag 16 december vond de uitreiking van de Sportwaarderingsprijs in gemeente Gennep plaats. Linda van Diest, initiatiefneemster van de Pumptrackbaan in Gennep won de Sportwaarderingsprijs en daarmee een cheque ter waarde van € 500,00 waarmee ze weer een stapje dichter bij de realisatie van de pumptrackbaan is.

Avond van de Sport

De Sportwaarderingsprijs is een onderdeel van de Avond van de Sport, welke eigenlijk op donderdag 16 december gehouden zou worden. Gezien de geldende coronamaatregelen kon deze avond niet doorgaan. ‘’Desalniettemin streeft de werkgroep ernaar om de Avond van de Sport te organiseren te verplaatsen naar medio maart 2022”, aldus Joey Rutten van Gennep Doet Mee. Omdat de organisatie het wel belangrijk vond om initiatiefnemers die het mogelijk maken om mensen in beweging te brengen en/of houden te waarderen, is ervoor gekozen om de Sportwaarderingsprijs live uit te zenden via Microsoft Teams.

Online uitreiking Sportwaarderingsprijs

Van de 13 ingezonden initiatieven is een compilatievideo van 8 initiatieven getoond die nog kans maakten op de Sportwaarderingsprijs. Na het zien van de video hebben de ruim 20 gasten mogen stemmen op hun favoriete top 3. Tot de top 3 behoorden de volgende initiatieven: Rolstoelbasketbal (Gennep Cougars), Buitenspeeluurtje (Primates Survival) en Pumptrackbaan Gennep (Linda van Diest). Na een finalebetoog heeft het aanwezige publiek hun stem uitgebracht op de winnaar van de Sportwaarderingsprijs 2021. Met 50% van de stemmen was Pumptrackbaan Gennep de duidelijke winnaar!

Winnaar Sportwaarderingsprijs

“Super leuk. Geweldig om op deze manier waardering voor ons initiatief te mogen ontvangen. De cheque t.w.v. € 500 brengt ons weer een stukje verder bij de realisatie van de Pumptrackbaan in Gennep. We zijn al best wel ver in ons proces, maar de grootste uitdaging op dit moment is het vinden van de beste locatie, gecombineerd met een zo groot mogelijke oppervlakte”. Aldus Linda van Diest, initiatiefnemer Pumptrackbaan Gennep.