Zwemuurtje voor vrouwen een groot succes

Een tijdje geleden namen we al een kijkje in het leven van Malica El Ghazi. Toen vertelde ze over haar idee: het Zwemuurtje voor vrouwen. Na maanden voorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. Veel enthousiaste vrouwen kwamen afgelopen zaterdag naar Pica Mare om mee te doen.

“We hebben ons massaal aangemeld”

“Het is echt een super idee. Hier was veel vraag naar, niet alleen in Gennep maar ook in Bergen. Ik heb het er regelmatig met anderen over gehad of zoiets niet opgestart kon worden. Toen ik van Malica een appje kreeg, was niet alleen ik, maar veel vrouwen met mij erg enthousiast. We hebben ons massaal aangemeld!”, zo vertellen twee enthousiaste dames.

Gennep Doet Mee - Zwemuurtje voor vrouwen

Trots

Malica benaderde destijds Mariette van Pica Mare met haar idee. Samen met onze beweegcoach Ron hebben ze het idee met twee handen aangegrepen. En zijn ze ermee aan de slag gegaan. “Mooie initiatieven van inwoners uit Gennep kunnen we alleen maar aanmoedigen! Wanneer inwoners zich willen inzetten om nog meer beweging te stimuleren, willen we altijd meekijken hoe we daarbij kunnen helpen. Ik ben erg trots dat we namens Gennep Doet Mee een handje hebben kunnen helpen. En dat we met deze pilot zijn gestart”, aldus Ron.

“We brengen dames van jong tot oud bij elkaar”

Mariëtte vult hem aan: “De pilot duurt drie maanden. Daarna gaan we samen kijken of er animo voor is en hoe het de mensen bevalt. Dan gaan we evalueren en bekijken we of we er iets structureels van kunnen maken. Met Malicas idee kunnen we dames, van jong tot oud, bij elkaar en ze in verbinding met elkaar brengen en dat is mooi. Ook vanuit Optisport Pica Mare staan we open voor nieuwe ideeën en willen we graag mee kijken hoe we dit kunnen realiseren.”

Ook Malica zelf heeft erg genoten van de dag. “Ik heb alleen maar leuke reacties gekregen. Het was een super gezellige middag die goed georganiseerd was. En niet te vergeten: de cake was ook erg lekker!”

GennepNews was erbij en maakten deze video: