Sport doet iets met Gennep

Op vrijdag 18 september startte de Nationale Sportweek met het thema; Wat doet sport met jou? Gennep Doet Mee organiseerde verschillende activiteiten voor jong en oud.

Sport doet iets met je!

Tijdens de Nationale Sportweek brachten de kinderen van BSO Madelief een bezoekje aan de bewoners van Liebermannhof onder begeleiding van beweegcoach Olga en Pleun. Ze kwamen lekker in beweging door te dansen op muziek voor jong en oud. Zelfs de kabouterdans werd met enthousiasme meegedaan door de oudste deelnemer (89 jaar) van Gennep Vitaal!

In dezelfde week vond er bij  V.S.O De Mikado een obstakelrun plaats. Samen met beweegcoaches Ans en Perry liepen de deelnemers een beweegparcours af met verschillende fysieke obstakels. Onder fanatiek gejuich van hun ouders liepen de leerlingen door de gymzaal, door de gangen en zelfs door de klaslokalen; alles mocht en alles kon deze middag.

Sportiefste klas van Gennep

Ook op de andere scholen werden leerlingen uitgedaagd om sportief bezig te zijn tijdens de Nationale Sportweek. Zo gingen de kinderen van verschillende basisscholen met elkaar de strijd aan om uitgeroepen te worden tot sportiefste klas van gemeente Gennep. Daarvoor moesten ze een beweegposter met opdrachten weten te volbrengen. Van een gymles bedenken en een beweegparcours in de klas bouwen tot een TikTok filmpje opnemen. Beweegcoach Perry ontving alle inzendingen: “De kinderen hebben écht hun best gedaan! Binnenkort verassen we de sportiefste klas van Gennep. Wie dat is? Dat houden we nog even geheim!”

Stap en trap vierdaagse

Gennep Doet Mee organiseerde voor het eerst de virtuele Stap & Trap vierdaagse waarbij inwoners vier dagen 2, 5, 10 of 25 kilometer fietsten of wandelden voor een lokaal goed doel. Onder andere de ouderen uit zorgcentra Norbertushof kwamen met bijna 30 bewoners in beweging door dit initiatief. Op de binnenfiets of een blokje om met het zorgpersoneel. Alle deelnemers worden beloond met een welverdiende Stap & Trap medaille.

In beweging blijven

Ook buiten de Nationale Sportweek kun je ontdekken wat sport met jou doet. Iedereen kan en mag meedoen. Jong, oud, met of zonder beperking. Wil jij zelf graag sportief bezig blijven? Dat kan! Neem dan contact op met een van onze beweegcoaches.