Nooit meer uitgedroogd in Gennep

Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Voldoende drinken is nodig voor de werking van onze organen, zoals onze hersenen, hart, longen, spieren, lever en botten. Dat betekent automatisch dat wanneer je te weinig water drinkt, inlevert op de werking van deze organen. Maar daar hoef je niet langer bang voor te zijn. In Gennep bij de beweegtuin is sinds kort een watertappunt te vinden. Zo kun je zelfs onderweg nooit te weinig drinken.

Voor gemeente Gennep en WML bestond de uitdaging om het Limburgse drinkwater terug te brengen in het straatbeeld van Limburg. “Met één druk op de knop kun je nu ook in Gennep gratis water tappen. In veel steden vind je deze watertappunten in een winkelstraat of op een plein. Maar in Gennep is hij te vinden in de beweegtuin vlak bij het zorgcentrum”, aldus Ron. Wijkplatform Gennep-West heeft zich hard gemaakt voor de watertap. “Eerder werd ons verzoek tot dit watertappunt afgewezen, maar gelukkig staat hij er nu uiteindelijk toch. Ik ben erg blij en trots dat het ons gelukt is. Dit is goed nieuws voor alle wandelaars en sporters van Gennep”, aldus Toon Schimmel (Wijkplatform Gennep-West).

Ron vult nog aan met een laatste tip. “Als je toch in de buurt bent van de watertap. Plak er dan gelijk een rondje beweegtuin aan vast. Dan ben je gelijk lekker in beweging én je krijgt vanzelf dorst.”

Gennep Doet Mee - Nooit meer uitgedroogd in Gennep