Mikado bereidt zich voor op de X-Triathlon

Iedereen Kan Sporten Noord Limburg, MEE Noord en Midden Limburg organiseren voor de tweede keer de X-triathlon. Niet zomaar een triathlon. Iedereen kan namelijk meedoen. Ook mensen met een beperking. De kinderen van Mikado bereidde zich erop voor.

De kinderen van Mikado hebben in de buitenlucht een les over de Triathlon gekregen van Neiske Becks. Ze heeft de kinderen klaar gestoomd voor het de X-triathlon op zondag 19 mei in Venray. Samen hebben ze gefietst, gerend en gezwommen. Zo zijn alle onderdelen van de triathlon aan bod gekomen. De X-Triathlon is er voor mensen met een beperking. Waarbij de X staat voor extra ondersteuning, extra zorg en extra aanpassing.

X-triathlon voor iedereen

Heb je een dwarslaesie, een vorm van autisme, één arm of been? Heb je een verstandelijke beperking, ben je blind of doof? Heb je niet-aangeboren hersenletsel of een andere beperking? En hou je ervan om lekker in beweging te komen? Iedereen vanaf acht jaar kan meedoen aan de X-Triathlon. Alleen of met hulp van één of meer buddy’s. Een buddy helpt je niet alleen met het trainen voor dit evenement, ook tijdens de race.

Zwem, fiets en ren mee!

De X-triathlon is op zondag 19 mei in Venray. Je deelname bedraagt €15 euro en is inclusief startbewijs, T-shirt, medaille en buddy. Vind je het leuk om mee te doen, maar ga je niet voor de snelste tijd? Ga dan voor het recreantenparcours. Wil jij altijd de snelste zijn? Dan is het wedstrijdparcours meer iets voor jou. Meer over informatie en aanmelden: http://www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon

Gennep Doet Mee - Kinderen van Mikado bereiden zich voor op de X-Triathlon