Meedoen aan de Week voor de Gezonde Jeugd

In de week van 16 tot en met 20 maart vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats. Dit is een landelijke campagne waarbij we ons een week extra hard inzetten voor een gezonde toekomst van onze Gennepse kinderen! De beweegcoaches van Gennep doet Mee hebben een leuk programma samengesteld voor deze week.

Zo krijgen de basisscholen handvatten voor het uitzetten van the Daily Mile, is er een bootcampgymles voorbereid en verzorgen de beweegcoaches leuke naschoolse activiteiten. Naast bewegen, is er ook aandacht voor voeding. Door middel van leuke opdrachten worden de kinderen bewust gemaakt wat gezonde voeding is en wat niet. Zo kunnen de kinderen van de onderbouw Ben Bizzie helpen met gezonde keuzes te maken in het eetschema, kunnen ze smaakproefjes doen én maken zij kans op een prijs voor de hele klas door de mooiste kleurplaat in te zenden naar Ben!

De bovenbouwleerlingen hopen we bewust te maken door één dag een voedings- en beweegdagboek bij te houden. Zo laten we hen kennismaken met de richtlijnen voor deze doelgroep en kunnen zij hun eigen dag vergelijken met een voorbeeld eetschema. Daarnaast leren zij aan de hand van opdrachten hoeveel suikerklontjes er in drankjes zitten.

Bewegend leren in de klas

Niet alleen de kinderen gaan aan de slag. De beweegcoaches zijn uitgenodigd op woensdagmiddag voor een workshop over het thema Bewegend leren in de klas! Het gaat hierbij zowel om het toepassen van bewegend leren tussen de lesactiviteiten door (beweegtussendoortjes/beweegbreaks) als om het toepassen van bewegend leren tijdens lesactiviteiten (denk aan vermenigvuldigen, optellen, spellen of andere leerstof). De beweegcoaches inspireren de leerkrachten én zetten hen actief aan het werk.

Kortom: op een leuke en leerzame manier kennismaken met sport, bewegen en gezondheid tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd.