Levend ganzenborden tegen corona

Na de berenjacht volgt in de gemeente Gennep nu ook het spel: Levend ganzenborden. Een idee van Chantal van Ophuizen: “Binnen 24 uur had ik 50 buurtbewoners gevonden die een opdracht voor hun raam wilden hangen. Het spel is klaar en kan in iedere wijk, dorp of stad in Nederland gespeeld worden. De opbrengst komt ten goede aan deze Coronacrisis.”

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Kinderen kunnen niet naar school en kunnen ook niet met vrienden of vriendinnen spelen. “Thuis blijven betekent natuurlijk niet dat we stil hoeven te zitten. Juist niet!”, aldus Chantal. Door te bewegen en spelen blijven we fit én zorgen we voor een goede weerstand. “Zo ontstond eerder al de Berenjacht. Een speurtocht door je eigen buurt om zo veel mogelijk beren te ontdekken. Een super tof spel, zo vond ook de rest van Nederland. Maar ik merkte dat wanneer je het spel een aantal keer speelt, de fun er ook wel vanaf was.”

“Opbrengst gaat naar het Rode Kruis”

“Door mijn functie als beweegcoach bij Gennep Doet Mee in de gemeente Gennep heb ik thuis verschillende spellen voor kinderen. Van elk spel kun je een ‘levend’ spel maken. Zo ontstond het idee voor het Levend ganzenborden. Binnen 24 uur had ik 50 buurtbewoners gevonden die een opdracht voor hun raam wilden hangen. Het is een eenvoudig spel. Het enige dat je nodig hebt is een dobbelsteen, een ouder of oudere broer of zus, een telefoon met een QR scanner én goede zin.”

“We doen het samen”

Volgens Chantal is het een groot succes. “Daarom stelt ze het spel beschikbaar voor iedere wijk, dorp of stad in Nederland. Hiervoor vraagt ze een vrijwillige bijdrage die rechtstreeks naar 3FM Serious Request gaat. Van 18 tot 24 april zet 3FM zich met Serious Request weer in voor het Rode Kruis. “De opbrengst van het Levend ganzenborden komt dus ten goede aan deze Coronacrisis.” Vanuit verschillende hoeken kreeg ze al vraag naar het spel. “In Grave, Maasbree, Dreumel en twee andere wijken in Gennep gaan ze het spel doen. Ik hoop dat de rest van Nederland het spel ook overneemt, zodat we een mooie opbrengst ophalen voor het Rode Kruis. We doen het samen!”

#levendganzenbordenisleuk

Ben je ook enthousiast en wil je dit spel ook in jouw buurt stuur dan een mail naar chantalvanophuizen@gmail.com. Gebruik de hashtag #levendganzenbordenisleuk als je het spel speelt. Uiteraard is het van belang om bij het spel gepaste afstand te bewaren.