Iedereen beweegt in Gennep

De afgelopen jaren zijn Gennep Vitaal, de Wijkraad Gennep West en Pantein druk bezig geweest. Samen hebben ze allerlei beweegactiviteiten opgezet voor de inwoners van Gennep. En dat is gelukt! Om dat te vieren presenteerden ze op vrijdag 13 september hun activiteiten op een feestelijke manier. Samen kwamen ze in beweging. Ook beweegcoach Daniëlle sloot aan en schreef er een blog over.

Extra in beweging met het beweeglint

Na het feestelijk openen van de dag, zijn we met het beweeglint naar de beweegtuin gelopen. Het is een route waarbij je ondertussen beweegbordjes tegen komt. Marianne Schijf legde uit hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Met die beweegbordjes kom je extra in beweging en iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Maar dat was niet alles, want ook wij werden uitgedaagd om met de oefeningen aan de slag te gaan. Met z’n allen deden we mee met bijvoorbeeld de wall sit, nog best pittig!

De beweegtuin voor jong en oud

Onze tocht vervolgde naar de beweegtuin. Een grote stellage waar je allerlei oefeningen kunt doen. Dennis Brouwer zette schop in de grond: de start van de tweede fase van de ontwikkeling van de beweegtuin. Senioren waren hier lekker aan het sporten. Maar ook twee jongeren gaven een echte free run show weg. Een beweegtuin voor jong en oud, georganiseerd én ongeorganiseerd!

Iedereen fietst mee

De middag werd afgesloten bij Pantein. Daar wachtte een kopje thee of koffie met wat lekkers op ons. Ondertussen werd er aandacht geschonken aan de fietsclub. Elke week trapt een enthousiast groepje senioren mee. Terwijl ze fietsen, staan er beeldschermen voor ze. Tijdens het trappen maken ze een tocht door allerlei gebieden. Zo lijkt het net alsof ze echt buiten aan het fietsen zijn, super tof! Mobiel of minder mobiel, want de een fietst met de armen en een ander op een hometrainer. Een 100-jarige inwoner werd benoemd tot erelid. Een echt voorbeeld dat echt iedereen kan bewegen.

Kortom: het was een erg geslaagde middag vol mogelijkheden. Écht iedereen kan in beweging komen, dat hebben we vandaag weer gezien. Ik heb genoten!

Gennep Doet Mee - Heel Gennep in beweging