Een groot feest in de beweegstraat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse. Een razend populair wandelevenement dat dit jaar voor de 103e keer werd georganiseerd. Meer dan 44 duizend mensen liepen mee. Op dag drie liepen ze langs Milsbeek in de gemeente Gennep. En dat lieten wij niet aan ons voorbij gaan. Wij organiseerden voor de tweede keer: de beweegstraat.

44.702 mensen begonnen vol goede moed aan de Nijmeegse Vierdaagse. De een getrainder dan de ander. De een voor een goed doel en de ander voor de fun. “Net als vorig jaar organiseerden we ook dit jaar de beweegstraat in Milsbeek. Het moment om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Gennep Doet Mee. Maar ook vooral om de wandelaars aan te moedigen. En natuurlijk te zorgen voor een fijne afwisseling tijdens de wandeling”, aldus Ron.

Gennep Doet Mee - Beweegstraat Nijmeegse Vierdaagse

Mensen blij maken met sport

Met een korf, een heleboel ballen en gezonde snacks gingen onze vier beweegcoaches: Ans, Angela, Rik en Ron op pad. “Samen met SV Milsbeek en SPES maakten we heel veel mensen op een leuke en laagdrempelige manier blij met sport. Echt super om met verenigingen te zorgen voor een extra feestje tijdens de wandeltocht”, zo vertelt Rik. “Sommige mensen waren echt gefocust op het wandelen. Maar voor veel mensen was het een welkome afwisseling op de wandeltocht. Niet alleen de bal in de korf werpen, maar ook vooral de meloen en stukjes komkommer.”

“We laten zien waar we als Nederlanders goed in zijn”

“Het is echt geweldig om dit soort evenementen mee te maken. Hiermee laten we zien waar we als Nederlanders goed in zijn: feest vieren. En we maken van sport en bewegen plezier én een uitdaging. Niet alleen de mensen die meedoen met de Vierdaagse vieren feest. Ook de mensen die langs de kant staan. Het was weer een top dag. Hopelijk tot volgend jaar.”