De verenigingscampagne – Doe mee!

Door de coronacrisis ligt het verenigingsleven al geruime tijd grotendeels plat. Clubhuizen blijven leeg en competities liggen stil. Op dit moment zijn er gelukkig weer wat mogelijkheden op het gebied van buiten sporten en bewegen. Maar van het echte ‘verenigen’ is op dit moment nog geen sprake. Graag willen wij vanuit Gennep Doet Mee samen met jullie een boost geven aan het verenigingsleven in de gemeente Gennep. Hieronder leggen we uit hoe wij dit samen met jullie willen doen.

 Campagne verenigingsleven

Zoals gezegd, willen wij graag samen met jullie het verenigingsleven extra onder de aandacht brengen. Dit gaan wij doen door middel van een ‘campagne’ in de laatste week van april. Aan de hand van een video die online verspreid zal worden en een persbericht wat in de lokale media geplaatst zal worden, zullen wij aandacht vragen voor het verenigingsleven.
Wij hopen met deze campagne de inwoners van gemeente Gennep te laten zien hoe waardevol de verenigingen zijn en hoe belangrijk het is om hen te blijven steunen. Wij hebben jullie hulp nodig om deze campagne tot een succes te maken. Het idee is namelijk om van zo veel mogelijk verschillende verenigingen uit gemeente Gennep een filmpje te ontvangen. Wij zullen deze filmpjes vervolgens monteren en achter elkaar plakken, zodat het één gezamenlijke video wordt. Wij zullen de video delen via onze kanalen en daarnaast krijgen jullie natuurlijk ook de beschikking over de video, zodat jullie deze ook via jullie kanalen kunnen delen.

Wat vragen we van jullie

Per vereniging vragen wij om één kort filmpje op te nemen en deze naar ons door te sturen. In dit filmpje is het de bedoeling dat één team/groep of één persoon de volgende quote in spreekt: “ik steun (naam vereniging)” of in het geval van een team, “wij steunen (naam vereniging)”.

Het filmpje zal dus echt maar heel kort zijn. Wanneer veel verenigingen mee zullen doen, zal dit een mooie compilatie opleveren. Natuurlijk mag je overigens wel bijvoorbeeld eerst een stukje (bv. 5 seconden) laten zien van de sport en vervolgens kinderen of een persoon de quote laten noemen. Je mag hier zeker creatief in zijn! Beoordeel zelf even wie jullie binnen jullie vereniging/organisatie voor dit filmpje in willen zetten. Denk hierbij aan een vrijwilliger, een jeugd lid/jeugdteam, senioren lid, lid met een beperking of bijvoorbeeld een betrokken supporter. Het is mooi wanneer de totale video straks bestaat uit een oproep van een mix van verschillende doelgroepen.

Randvoorwaarden video

Om een lijn te krijgen in de video wil ik vragen om rekening te houden met de volgende randvoorwaarden bij het opnemen van jullie filmpje:

  • Gebruik de quote Ik steun (Naam vereniging) OF Wij steunen (Naam vereniging)
  • De video wordt liggend gefilmd (De telefoon is horizontaal tijdens het filmen)
  • Leuk om de video op te nemen bij de vereniging of een andere sportieve omgeving (niet verplicht)
  • Zorg voor voldoende licht en zorg dat je goed verstaanbaar bent (de microfoon kan nogal eens wind vangen)
  • De video wordt voor vrijdag 9 april opgestuurd via WhatsApp naar 06-47949518