340.000 kinderen krijgen buiten les

Eén dag per jaar gaan meester en juf samen met hun leerlingen naar buiten om daar les te geven. Beestjes zoeken, optellen met sprongen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Buiten les krijgen is niet alleen goed voor de leerprestaties. Het is ook nog eens hartstikke leuk!

In Nederland zijn we koning zitten. Van jongs af aan zitten we uren op een stoel en daar wordt niemand blij van. Ook niet de kinderen in Gennep. Daarom hebben we meegedaan aan de Nationale Buitenlesdag. Buitenlessen hebben een positief effect op de leerprestaties van kinderen. Kinderen ontdekken, onderzoeken en leren spelenderwijs én met veel plezier. Daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke gezond doordat niet alleen kinderen, maar ook de leerkrachten worden blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit zorgt voor minder vermoeidheid en een betere stemming. Bovendien biedt het voor leerkrachten de mogelijkheid om meer uitdagende lessen te geven.

Gennep Doet Mee - 340.000 kinderen krijgen buiten les

“Veel leuker”

De kinderen in Gennep zijn aan de slag gegaan met rekenen, taal, spelling en wereldoriëntatie. De klassen werden opgedeeld in verschillende groepen. In kleinere groepen zijn ze langs verschillende stationnetjes met verschillende spellen gegaan. “Normaal gesproken vind ik taal niet zo leuk. Maar nu is het meer als een spel en daarom vind ik het veel leuker”, vertelt een van de leerlingen. “Eén iemand noemde een Nederlands woord op en dan moesten twee anderen met een vliegenmepper zo snel mogelijk op het Engelse woord meppen”, vult een ander hem aan.