Gennep Doet Mee brengt iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van 17 t/m 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Een week vol beweging. Ook in de gemeente Gennep. Gennep Doet mee organiseert samen met lokale partners leuke beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgen we voor extra sport- en spelplezier! Beweeg jij met ons mee?

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. “We organiseren veel toffe activiteiten voor jong én oud. Sporten en bewegen zorgt voor ontmoeting, het houdt ons gezond en het zorgt ervoor dat we meedoen in de samenleving”, aldus beweegcoach Saskia. Vanuit Gennep Doet Mee organiseren we de volgende activiteiten in de gemeente Gennep:

  • Naschoolse activiteit

Spelen in de buitenlucht is het leukste wat er is. Daarom organiseren onze beweegcoaches een super spannende Levend Stratego in het bos voor alle basisschoolkinderen uit de gemeente Gennep. Iedereen kan meedoen. Meld je hier aan!

  • Ben Bizzie Beweegkalender

Ook gaan de kinderen van verschillende basisscholen de strijd aan om de sportiefste klas van de gemeente Gennep te worden door zo veel mogelijk beweegchallenges van de Ben Bizzie Beweegkalender te voltooien. Alle scholen ontvangen voor aanvang van de Nationale Sportweek de beweegkalenders. Deze zullen in iedere klas worden uitgedeeld.

  • Balkon Beweegtour

Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen samen met de ouderen vanaf hun balkon. Tijdens de Balkon Beweegtour in de Nationale Sportweek mag en kan alles! Op maandag 20 september gaan we balkon bewegen bij Libermannhof in Gennep. Lees hier meer.

  • Verenigingsactiviteiten

Ook de sport- en beweegaanbieders dragen hun steentje bij aan de Nationale Sportweek en organiseren verschillende activiteiten.

Gennep Doet Mee wandelcompetitie

Maar dat is nog niet alles. In deze week vindt ook de wandelcompetitie plaats. Jong en oud lopen zo veel mogelijk kilometers en houden met de ‘Ommetje’-app bij wie de meeste wandelpunten bij elkaar sprokkelt. Hiermee stimuleren we inwoners om dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. De drie grootste fanatiekelingen belonen wij met een mooie prijs. Lees hier meer over de wandelcompetitie en download de Ommetje-app!

Beweegcoach Lisanne: “Met al deze sportieve activiteiten willen we zoveel mogelijk mensen uit de gemeente Gennep inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Wij doen mee! Jij toch ook?”

Meer informatie

Lees hier meer informatie over de activiteiten van Gennep Doet Mee tijdens de Nationale Sportweek of neem contact op met beweegcoach Lisanne via Lisanne@negen.nl en 06-81032539.