Gemeente Gennep sluit zich aan bij Volwassenfonds Sport & Cultuur

Per 1 januari 2022 is de gemeente Gennep aangesloten bij het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Iedereen die in de gemeente Gennep woont, 21 jaar of ouder is en die niet kan meedoen aan sport of cultuur door financiële redenen, kan gratis gebruik maken van deze ondersteuning!

Jeugdfonds Sport & Cultuur

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. De gemeente Gennep heeft zich eerder al aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Vanuit dit fonds wordt onder andere de contributie en het lesgeld voor kinderen en jongeren betaald. Elk kind verdient het om mee te doen. De gemeente Gennep vindt dat iedereen recht heeft op sport en bewegen en biedt nu dus ook hulp en ondersteuning aan volwassen inwoners.

‘’Ruim 1 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. Dit mag niet betekenen dat zij niet kunnen deelnemen aan sport-, beweeg- of cultuuractiviteiten. Vandaar dat wij blij zijn dat de gemeente Gennep zich nu ook heeft aangesloten bij het Volwassenfonds sport en cultuur en het toch mogelijk maakt dat iedereen kan deelnemen'', aldus Maloe Janssen beweegmakelaar Gennep Doet Mee.

Neem voor meer informatie contact op met beweegmakelaar Maloe Janssen via maloe@negen.nl.