Fitheid in Milsbeek onder de loep

Het beweegteam van Gennep Doet Mee organiseerde op vrijdag 19 november in samenwerking met ESP Gezondheid & Sportcentrum de eerste fitheidstesten voor alle 70-plussers in Milsbeek. Ruim dertig inwoners uit Milsbeek deden mee aan de fitheidstesten en ontdekten hoe gezond en fit ze nu echt zijn!

Fitheidstest en advies op maat

Afgelopen vrijdag hebben ruim dertig 70-plussers hun fit- en gezondheid laten testen bij het Trefpunt in Milsbeek. Tijdens de fitheidstest werd hun conditie, spierkracht, balans en flexibiliteit gemeten. Maar ook het BMI, hartslag, het vetpercentage en de bloeddruk. “Aan de hand van de test meten we niet alleen hoe het er met de gezondheid voor staat. Ook geven we ze persoonlijk advies”, vertelt beweegmakelaar Maloe.

‘Veel fitte 70-plussers in Milsbeek’

Onder het genot van een kopje koffie en een vers stuk fruit, gesponsord door de lokale Spar in Milsbeek, konden de deelnemers wachten op de resultaten van hun testen. “Ik vind het belangrijk om aan mijn gezondheid te blijven werken. Het is fijn om dit af en toe te kunnen checken. Ik ben benieuwd naar de resultaten”, vertelt een van de deelnemers. Al met al waren de resultaten van de fitheidstesten in Milsbeek erg positief! Beweegmakelaar Maloe: “Veel deelnemers waren al goed op weg. Vele van hen sporten en bewegen al regelmatig. Dat is super goed om te zien”.

Ook je fitheid checken?

Heb je interesse om ook je gezond- en fitheid een keer te laten checken? Stuur dan een e-mail naar beweegcoach Olga via olga@gennepdoetmee.nl. Samen kunnen we kijken of én wat de mogelijkheden zijn.