Fietslessen statushouders

Iedereen in Gennep kan meedoen. Ook statushouders. In samenwerking met Intos, TeamToegang en dorps- en wijkondersteuners bieden we fietslessen aan. Zo kunnen zij in de toekomst zelfstandig deelnemen aan beweeggroepen of als vrijwilliger werken in de stadstuin in Ottersum. Tot op heden was dit nog een belemmering aangezien veel statushouders niet kunnen fietsen.

Gennep Doet Mee wil uiteraard dat statushouders ook mee kunnen doen in Gennep, dus zijn actief aan de slag gegaan in samenwerking met lokale partijen (Intos, TeamToegang, dorps- en wijkondersteuners). Met behulp van attente inwoners is er binnen no-time een fiets geregeld en zijn de beweegcoaches gestart met het aanbieden van fietslessen. Momenteel worden de lessen 1 op 1 aangeboden, wegens de maatregelen.

In de toekomst zouden de beweegcoaches van Gennep Doet Mee graag fietslessen aanbieden aan een grotere groep statushouders. Enerzijds werkt dit stimulerend voor de sociale contacten, anderzijds zijn zal het kunnen verplaatsen middels fietsen hun leven verrijken.

Meer informatie over de fietslessen? Neem contact op met leefstijlcoach Pleun Fleurkens via pleun@negen.nl of 06-82756064.