Energieke start van Sportakkoord in Gennep

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat is het motto om samen te komen tot een lokaal sportakkoord voor Gennep. Daar hebben we op 2 oktober al een begin aan gemaakt. Samen met een enthousiaste verenigingen, lokale organisaties en inwoners. In de zaal van Pica Mare bruiste het van energie.

In Gennep sporten we bij sterke verenigingen. Verenigingen dragen een warm hart toe naar de inwoners van Gennep. Dat bleek wel uit de mooie opkomst. Ongeveer 30 verenigingen, lokale organisaties en inwoners kwamen op de startbijeenkomst van het Sportakkoord Gennep af. “We hebben samen met sportformateur Hans Arends en wethouder Rob Peperzak gekeken naar de kansen en uitdagingen voor de gemeente Gennep. We willen namelijk dat iedereen in Gennep in beweging is en meedoet. Daarvoor is het belangrijk dat verenigingen niet alleen oog voor zichzelf hebben. Maar ook over zijn eigen grenzen durft te kijken. We mogen trots zijn op het mooie Gennep. Niet alleen de verenigingen, ook de inwoners!”, aldus verenigingsondersteuner Ron.

Dromen en ambities

Samen met de aanwezigen hebben we dromen en ambities voor de sport in Gennep opgehaald. Zoals de droom van Jan Welles (TV Ottersum): ‘Gezonde en vitale verenigingen die met elkaar samenwerken en elkaar daardoor versterken.’ En de droom van Mieke Vloet (Pantein Thuiszorg): ‘Dat bewegen voor iedereen vanzelfsprekend is.’ Tijdens de avond werd er goed gediscussieerd en er ontstonden al goede ideeën. “Met de dromen en ambities die we hebben opgehaald, gaan we verder aan de slag met de onderwerpen Vitaal meedoen, Vitale jeugd en Vitale sportaanbieders. Deze worden uitgewerkt tot het lokale sportakkoord. Zo zetten we sport en bewegen nog beter op de kaart in Gennep”, aldus Ron.

Iedereen in Gennep in beweging

“Mooi om te zien dat er zo veel verschillende partijen op deze startbijeenkomst zijn afgekomen. Maar nog mooier is de goede samenwerking die we hopelijk tot stand brengen. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in Gennep in beweging komt en blijft. En tillen we sport naar een hoger niveau”, zo vertelt beweegcoach Perry. Op vrijdag 11 oktober is er een concept sportakkoord naar alle deelnemers en partners gestuurd. Tot 1 november hebben zij de tijd om met elkaar in gesprek te gaan en hun feedback te geven. Op 6 november plaatsen we met z’n allen onze handtekening onder het Sportakkoord Gennep.