De Gezondere Sportomgeving

Ook in gemeente Gennep gaan we aan de slag met een preventieakkoord. Het preventieakkoord gaat in op thema’s als de rookvrije generatie, inwoners op gezond gewicht, het matigen van alcoholgebruik en een drugsvrije samenleving. Graag zou Gennep Doet Mee, samen met sport- en beweegaanbieders, er aan bij willen dragen dat we nog prettiger kunnen wonen en leven in gemeente Gennep.

Om dit te bereiken werken we samen Team:Fit. Dit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving, door onder andere het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van -accommodaties gezonder te maken. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Ontdek hoe leuk het is en ga ervoor met zijn allen!

Werkwijze

Team:Fit richt zich met name op de mensen die de verandering bij sportverenigingen en sportaccommodaties in gang zetten. Denk bijvoorbeeld aan leden, vrijwilligers, kantinebeheerders en uitbaters. Hier gaan ze voor gezondere voeding en zetten ze in op de thema’s roken en alcohol. Een Team:Fit Coach adviseert hierbij kosteloos.

Wil je graag aan de slag met een gezondere sportomgeving (gezondere sportkantine, rookvrij sportpark of een preventief alcoholbeleid)? Neem dan contact op met jullie verenigingsondersteuner Joey. Vervolgens zal Joey jullie in contact brengen met de betreffende Team:Fit Coach.


E: joey@negen.nl | T: 06 479 495 18