Ben Bizzie is terug!

Ben Bizzie is hét beweegmaatje voor alle kinderen en zorgt voor meer beweging op en rond school. Kinderen raken vertrouwd met sporten en bewegen, doordat het vanzelfsprekende onderdelen zijn in het dagelijks leven. Het draagt bij aan een gezonde en actieve leefstijl, bevordert de leerprestaties én zorgt voor geluk. Goed nieuws! Ben Bizzie is namelijk terug in Gennep.

De naschoolse activiteiten zijn gestart

Op donderdag 23 september kregen de kinderen van basisschool De Piramide (KEC Ganapja) in Gennep bijzonder bezoek van Ben Bizzie. Hét beweegmaatje voor alle kinderen. Hij zorgt samen met alle verenigingen en aanbieders uit de gemeente Gennep voor nog meer beweging. Tijdens een feestelijke kick-off werd samen met de kinderen hiervoor het startschot gegeven.

Nina krijgt het eerste Ben Bizzie Boekje

Het was een bijzondere dag. Beweegcoach Rik zorgde samen met beweegmaatje Ben Bizzie voor een sportief begin van de dag. Ben Bizzie is terug en dat moet gevierd worden. Nina uit groep 1/2 had de winnende tekening gemaakt. Daarom mocht Nina het allereerste exemplaar vol sportieve en creatieve activiteiten in ontvangst nemen. Het Ben Bizzie Boek zit bomvol activiteiten van sport- en cultuurverenigingen uit Gennep. Rik: “Duizenden keren maakten basisschoolkinderen al kennis met verschillende sportieve en culturele activiteiten bij verenigingen bij hen in de buurt. Ook Ben Bizzie zelf organiseert tal van leuke activiteiten’’.

Nieuw dit jaar!

De gemeente Gennep vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten en bewegen. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt kinderen van ouders met een smalle beurs in de gemeente Gennep. Zij betalen de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Dit geldt ook voor de financiering van zwemlessen. U kunt een aanvraag doen bij de gemeente voor diplomazwemmen A & B. Na goedkeuring wordt uw kind bij zwemlessen van Zwemkanjers of Pica Mare Gennep ingedeeld. Neem voor vragen of meer informatie contact op met beweegmakelaar Maloe, via maloe@negen.nl.

Met Ben Bizzie op ontdekkingsreis

Op een laagdrempelige manier maken de kinderen uit de gemeente Gennep kennis met verschillende sporten, culturele activiteiten én verenigingen zonder eerst lid te worden. Sport- en cultuurverenigingen bepalen zelf hun activiteitenaanbod, hun doelgroep en het aantal kinderen dat kan meedoen.

Meer weten over Ben Bizzie? Neem een kijkje op website www.benbizzie.nl en meld je gelijk aan voor zo veel activiteiten als jij wilt!