33 partijen ondertekenen het Genneps Sportakkoord

Op 6 november was het zover: 33 verenigingen, lokale organisaties en gemeente zetten hun handtekening onder het Genneps Sportakkoord.

Op 6 november verzamelden 33 enthousiaste supporters zich om het Genneps Sportakkoord te ondertekenen. “Hiermee geven we een impuls aan sport en bewegen in Gennep. Zo krijgen we niet alleen meer mensen in Gennep in beweging. Zo houden we ze ook in beweging!”, zo vertelt Hans Arends (Architect Sportakkoord). En dat is volgens Anouk Schallenberg (VIOS) erg belangrijk, met name voor kinderen. “Het maakt voor ons niet uit waar kinderen sporten. Of dat nou bij onze vereniging is of een andere vereniging. Als ze maar lekker in beweging zijn.”

In één maand

Op 2 oktober zijn de verschillende partijen voor het eerst samen gekomen. En hebben ze dromen en ambities voor de sport in Gennep geformuleerd. “Een maand later hebben we het voor elkaar gekregen dat meer dan 30 partijen hun handtekening hebben gezet”, aldus Hans. Wethouder Rob Peperzak is trots: “Niet alleen verenigingen, maar ook andere organisaties, zoals onderwijs, willen meewerken aan het sportakkoord. Dat laat zien dat we met z’n allen bezig zijn om te zorgen voor een gezond én dus ook voor een gelukkig Gennep.”

Gezond, gelukkig en vitaal Gennep

Het was een spectaculaire avond. Zo vindt ook onze verenigingsfan Ron Klemann: “Geweldig om dit sportakkoord te ondertekenen met zo’n gevarieerde groep. Sporten houdt mensen gezond, het zorgt voor plezier en het brengt mensen samen. Samen zorgen we voor een gezond, gelukkig en vitaal Gennep!”