Nathalie en Jaxen Doen Mee

Sinds Nathalie 3,5 jaar geleden is bevallen van Jaxen loopt ze de benen onder haar lijf vandaan. “Ik heb altijd moeten sporten, omdat ik snel aankom. Maar sinds ik die kleine heb, ben ik altijd in beweging.”

Met de paplepel ingegoten

Nathalie kan 1000 redenen bedenken waarom kinderen vroeg moeten beginnen met sporten. “Het hoort er gewoon bij, maar het mag geen ‘moet’ zijn. Daarom moet het er met de paplepel worden ingegoten.” Na een heftige bevalling, zowel voor Jaxen als Nathalie, ontstond er meteen een hechte band. Jaxen, een echte knuffelkont is het liefst lekker dicht bij zijn moeder. Toen Jaxen zijn eerste stapjes ging zetten, zijn Nathalie en Jaxen overgestapt naar de Liz en Wes Spetterles.

Een perfect voorbeeld

“Jaxen heeft al erg veel geleerd. Hij was eerder een beetje bangig voor water. Hij vond het niet fijn wanneer er spetters op hem kwamen en wilde alleen een klein stukje in het water. Nu gaat hij op handen en voeten door het water en glijdt hij alleen van de glijbaan. Natuurlijk moet je altijd oppassen met kinderen en water, maar hij is een stuk meer watervrij. Ze leren zichzelf redden wanneer ze in het water terecht komen.” Jaxen is een perfect voorbeeld van hoe veel kinderen tijdens de zwemles leren.

“We vieren elk succes”

Maar het zwemmen zorgt er niet alleen voor dat hij zich beter voort beweegt in het water. Kinderen leren ook om samen te spelen, te delen met anderen en dat anderen ook gevoelens hebben. “En niet alleen dat. Sporten en bewegen maakt hem ook een stuk zelfverzekerder gemaakt. We vieren elk succes, hoe groot of klein dan ook. Je ziet zo’n kereltje op zo’n moment echt opbloeien. Dat maakt mij natuurlijk ook onwijs trots.”