Week voor de Gezonde Jeugd 2021

Van 7 t/m 11 juni 2021 staat de Week voor de Gezonde Jeugd weer voor de deur. Natuurlijk willen wij, als JOGG-gemeente, deze week niet aan ons voorbij laten gaan en geven de kinderen graag een zetje in de richting van een gezonde leefstijl. Het beweegteam van Gennep Doet Mee heeft een leuk en gezond programma samengesteld. Beweeg je met ons mee?

Nationale Buitenspeeldag

Naast voeding is er uiteraard ook aandacht voor bewegen. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 9 juni wordt er door Gennep Doet Mee een extra naschoolse activiteit aangeboden voor de kinderen uit de gemeente Gennep. En bovendien ontvangen de basisscholen handvaten voor het uitzetten van een Daily Mile rondom school.

Winactie Gezonde Recepten

Voorafgaand en tijdens deze week worden de kinderen aangemoedigd om zelf een gezond recept te bedenken en kunnen dit opsturen naar de beweegcoaches van Gennep Doet Mee. De kinderen mogen zelf een naam verzinnen voor het recept en zetten de ingrediënten en de bereidingswijze erbij. Hoe leuk is dat! “Het zou erg leuk zijn als de kinderen een leuke foto zouden meesturen. Want wij zijn erg benieuwd hoe zij in de keuken staan en met ons het eindresultaat delen”, aldus beweegcoach Pleun. De leukste, lekkerste en gezondste recepten worden aan het einde van de week gedeeld op de website en Facebookpagina van Gennep Doet Mee. De kinderen krijgen vervolgens een leuke prijs thuisgestuurd.

Kom op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met sport, bewegen en gezondheid tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd!

Vragen of hulp nodig?

Neem dan contact op met beweegcoach Pleun via pleun@gennepdoetmee.nl.