Junior team

Dit zijn de genomineerden voor de categorie Junior team. Lees er meer over.

SPES A1 – Korfbal – SPES

In het korfbalgekke Milsbeek zijn topprestaties niet vreemd. Toch is het alweer even geleden dat de korfbaltrots uit Noord-Limburg in de prijzen is gevallen. Met het aanschouwen van talentvolle A1-team kloppen de harten van de korfballiefhebbers sneller. Spes A1 is een jong, hecht, sportief en gezellig team dat de komende jaren nog best van zich doet spreken. In het eerste jaar als A-junior zetten de jonge korfbalsters al belangrijke stappen.

Flamingo’s Meisjes C – Volleybal – Flamingo’s

Volleybalminded Gennep zwijmelt nog bij de gedachte aan het kampioenschap dat dames 1 in 2016 in de Topdivisie en het spelen van de Final Four in het bekertoernooi in het zelfde seizoen. De prestaties van Flamingo’s Meisjes C op het Nederlands Open Jeugdkampioenschap (NOJK) en het bereiken van de bekerfinale tonen aan dat het met de toekomst van het volleybal wel goed zit.  De C-meiden komen in de competitie uit in de B-klasse maar strijden in nationale bondstoernooien in de eigen leeftijdscategorie. In de competitie werden zij kampioen in de Hoofdklasse. In het bekertoernooi verloren zij de finale van het Nederlands bolwerk Sliedrecht Sport. Op het NOJK eindige het team als vijfde van Nederland. 

Heijen JO12 – Voetbal – VV Heijen

Het bekertoernooi wordt interessant door de cupfighters. Rangen en standen tellen niet in het toernooi waar het steeds op de vorm van de dag aankomt. De sterkste wint, en mag een ronde verder. Voorbeelden van cupfighters zijn er legio, en menig voetballer en zijn team dromen  ervan ooit in de voetsporen te treden van de kleine bekerwinnaars die als David de reus Goliath velden. Voorbeelden? Sunderland (FA Cup) in Engeland. In Nederland kwamen de amateurs van VVSB uit Noordwijkerhout en IJsselmeervogels (Spakenburg) ver in het toernooi, en enkele jaren geleden was PEC Zwolle het machtige Ajax de baas in de finale. Ook dichterbij huis vindt je cupfighters. In Heijen, waar JO12-1 (Jongens Onder 12) de KNVB-beker in Nood-Brabant veroverde. Op weg naar de finale werd buurman Vitesse’08 (Gennep) met 4-2 geklopt. Op zaterdag 1 juni werd in Berghem het Osse SV TOP verslagen. De Ossenaren waren in de reguliere competitie met 2-4 te sterk, maar in de beker gelden andere wetten. Om het geheel onvergetelijk te laten blijven werd de reis naar Berghem vastgelegd. De historie schreef het team zelf. Na een 1-1 in de reguliere speeltijd brachten strafschoppen de beslissing. Keeper Marijn Gijsberts stopte vier penalty’s, en omdat twee teamgenoten scoorden, won Heijen JO12-1 de beker. Voor het eerst in de 89-jarige clubgeschiedenis prijkte de KNVB-beker in de Heijense prijzenkast.