Junior individueel

Dit zijn de genomineerden voor de categorie Junior individueel. Lees er meer over.

Ahmed Habbati – Kickboksen – Muay Thai team Gennep

Als er een ranking was voor de meest genomineerde sporter zou Ahmed Habbati de ranglijst beslist aanvoeren.  De jonge kickbokser van Muay Thai Team Gennep staat te boek als een groot talent. Ahmed veroverde in februari de Europese titel in de klasse -45 kilogram bij WFCA 2019  in het Duitse Mülheim.
De kickboxer leeft voor zijn sport. Hij staat vijf tot zes dagen per week in de sportschool om te trainen. De trainingsarbeid is niet voor niets; in zijn eerste jaar wist Ahmed Habbati twaalf van de veertien partijen te winnen. Een partij verloor hij, een eindige onbeslist. Indien Ahmed niet aan zijn eigen vorm werkt, staat hij klaar om clubgenoten te helpen.

Kaate Mulders – Atletiek – Gennep Atletiek

Gennep Atletiek heeft een groeibriljant in haar gelederen. Aan de stam met talenten is de elfjarige Kaate Mulders een bloem die al diverse seizoen in bloei staat.  De Gennepse gooit hoge ogen op provinciale en nationale kampioenschappen en andere vooraanstaande hardloopevenementen.  Op haar palmares staan inmiddels de Limburgse titel Cross, een vijfde plaats op de 1.000 meter op het NK en de knappe vierde plaats op de Mariekenloop. Let wel: daar liep Kaate tussen de volwassen deelneemsters. Ik oktober verpulverde zij in Molenhoek het parcoursrecord op het Molenhoeks Makkie voor tien- tot twaalfjarigen.

Lizzy van Vossen – Turnen – ODI Turnz

Klein van stuk, maar groot in haar daden. De Gennepse Lizzy van Vossen mag met haar tien jaar een aanstormend turntalent genoemd worden. Lizzy is lid van ODI Turnz. Zij staat niet alleen bekend om haar talent, maar ook de bescheidenheid en clubgeest worden alom geroemd. De bestuursleden van ODI zijn trots op leden als Lizzy. De vereniging is het Kleine Duimpje in vergelijking met regionale instituten zoals De Hazenkamp (Nijmegen) en De Meere (Boxmeer), en heeft beduidend minder trainingsfaciliteiten tot de beschikking. Dat gegeven maakt de prestaties van Lizzy van Vossen uitzonderlijk knap. Bij ODI traint zij bij de B-selectie drie uur per week met meisjes in verschillende leeftijdscategorieën. Lizzy is clubkampioen maar komt in regiofinales en toestelfinales en ook uitstekend voor de dag. In de districtfinale van Zuid-Nederland eindigde Lizzy van Vossen op een keurige 24e plaats.