Individueel

Dit zijn de genomineerden voor de categorie Individueel. Lees er meer over.

Kim van der Venne – Showdansen – Dance Feet

Dansen is topsport! Wie daarover twijfelt is na het bekijken van de beelden van showdanser Kim van der Venne beslist overtuigd. De geboren en getogen Gennepse kan een ruime badkamer beleggen met het eremetaal dat zij in haar imposante loopbaan veroverde. Kim was actief voor De Zelfkanthennekes uit Haps, maar beoefende haar topsport ook in het buitenland. In Kelmis werd zij Belgisch kampioene. Begin mei flikte zij een knap kunstje door op het Europees Kampioenschap garde- en showdans in Frankfurt (D. derde te worden. Haar imposante solodanscarrière besloot de negenvoudig Nederlands kampioene eveneens met een podiumplaats. Verloren voor de danssport is Kim nog niet, al moet je bij de zuiderburen op bezoek om haar bij TSC Dance Feet Kelmis aan het werk te zien.

Rik Breukers – Autosport – GRT Grasser Racing Team

De racesport wordt populair, zeker nu landgenoot Max Verstappen in de Formule 1 vaker op het podium staat dan dat hij in de grindbak belandt. Op een ander niveau, en in een andere categorie spreken Nederlanders een woordje mee. Rik Breukers uit Ven-Zelderheide bijvoorbeeld, zet Gennep op de kaart in de autosport. Met twee knappe prestaties in Daytona (USA) en het Oostenrijkse Sebring schaarde hij zich in een illuster gezelschap. Tot de happy few die beide duurraces wonnen hoort Rik Breukers, die onder contract staat bij het vooraanstaande GRT Grasser Racing Team uit Oostenrijk.

Ron Paffen – Wielrennen – Computron cycling team

Sluwe vos of jonge hond? Wie hem dagelijks op zijn fiets met typisch rechte stuur ziet pendelen tussen zijn werk in Heijen en woonplaats Milsbeek denkt wellicht niet aan de ontelbare resultaten die Ron Paffen behaald heeft, en nog in de wacht sleept. De 61-jarige amateurrenner won in zijn imposante carrière prijzenkasten vol. De Milsbekenaar is favoriet bij wedstrijden waarvoor hij inschrijft. Als veteraan geeft hij zelfs winnaars uit jongere categorieën vaak het nakijken.  Gezien zijn trainingsarbeid is dat niet vreemd. Ron fiets twee of drie wedstrijden per week en legt vele trainingskilometers af. Momenteel is hij regerend Nederlands kampioen. In Polen werd hij vierde op het WK Masters. “Onze opa is Nederlands kampioen wielrennen. En pas werd hij Europees Kampioen op Mallorca”, schreven kleinkinderen Mees en Sepp, “Dat vinden wij super knap.”