GIDS Gennep

Dankzij Gezond in de Stad (GIDS) middelen kunnen inwoners uit Gennep, die langdurig inactief zijn en afhankelijk van een bijstandsuitkering, weer meedoen.

Bewegen, (mentale) coaching en informatie over gezondheid, zijn middelen die worden ingezet om mensen te activeren. De deelnemers van GIDS krijgen een sportprogramma en mentale coaching aangeboden, 14 weken lang. Door de (sport)bijeenkomsten ontmoet men elkaar en ontstaan nieuwe sociale contacten.

Betrokken professionals en organisaties

Door de inzet en betrokkenheid van verschillende professionals en organisaties werkt de GIDS aanpak. Professionals zoals het Arbeidsontwikkelbedrijf INTOS, ESP centrum voor fysiotherapie, medische fitness en reintegratie, mentale coaching en training van RB-coaching en de beweegcoach zetten zich binnen dit traject in. Samen stellen ze kleine, haalbare doelen op. En worden dagelijkse gewoontes aangepast naar gezondheidsbevorderende gewoontes. Zoals de trap nemen, fietsen, de auto verder weg parkeren en na het eten een rondje wandelen.

Gids werkt

Deelnemers van het GIDS traject voelen zich actiever, fitter en ondernemen meer actie. Ze krijgen door middel van trainingen handvaten om ook na deze veertien weken aan hun gezondheid te blijven werken. Driekwart gaat door met sporten, onder begeleiding van onze beweegcoach. De komende jaren zet de gemeente deze aanpak voort. We hopen dat in de toekomst nog meer partners, zoals zorgverzekeraars en sportverenigingen zich bij het GIDS traject aansluiten. Om het zo verder te continueren.

Heb je nog hulp nodig om in beweging te komen? Neem dan contact op met ons.