Doortrappen

Gemeente Gennep is als eerste Limburgse gemeente gestart met het landelijke programma ‘Doortrappen’. Dit programma heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Daarvoor organiseert Gennep Doet Mee bijeenkomsten in de hele gemeente. Het programma is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, Fietsersbond en vele anderen. Fietsen is belangrijk voor ouderen om langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Ze worden echter ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de ouderen in elke gemeente helpt daarbij.

(Bericht uit Maas- en Niersbode)

Nieuwe Doortrapbijeenkomsten

Op 9, 16 en 23 september organiseren we samen met Sl!m en Stichting BLOM Milsbeek weer drie Doortrapbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten zorgt een professionele fietsdocent ervoor dat u zich veilig, fit en zeker voelt op de fiets. Doortrappen was eerder al een succes in Ottersum en Gennep-West. ‘’We hebben toen veel nuttige tips gekregen’’, zegt Ottersummer Gerrit Peters. De trainingen vinden plaats onder het genot van een kopje koffie of thee en zijn geheel gratis. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen fiets meeneemt!

Datum: 9, 16 en 23 september
Tijd: 10:00 – 11:30
Locatie: Plateel 28, Milsbeek

Succesvolle eerste editie

Begin december zijn we gestart met Doortrappen in Gennep. In huiskamer De Prôst beten twintig senioren het spits af. De bijeenkomsten waren druk bezocht en het was een groot succes. Een fietsdocent en de beweegcoaches van Gennep Doet Mee en Gennep Vitaal begeleidden de sessies. “Wat me opviel was dat er weinig jonge ouderen op af kwamen. Jammer, want Doortrappen is voor iedereen heel nuttig’’ zei een van de deelnemers. Een andere deelneemster gaf aan dat ze vooral de goede mix van theorie en praktijk erg prettig vond. Ook beweegmakelaar Maloe is enthousiast over de pilot in Ottersum. “Doortappen krijgt zeker weten een vervolg”. In het voorjaar organiseren we ook bijeenkomsten in de andere kernen en wijken, vaak in nauwe samenwerking met de KBO, dorpsondersteuners en wijkverbinders. Lees hier meer over de eerste editie.

Sub­si­die Door­trap­pen Lim­burg

De gemeente Gennep is de eerste Limburgse gemeente die gebruik heeft gemaakt van de subsidie die de provincie Limburg beschikbaar heeft gesteld. Deze subsidieregeling heeft raakvlakken met de beleidsonderwerpen gezondheid en vitaliteit, sport, verkeer en vervoer. De regeling loopt tot en met 1 juli 2023, waarbij per jaar en per gemeente eenmaal een subsidie kan worden verstrekt voor de uitvoering van de gedragsinterventie(s).

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of wilt u deelnemen aan een van de Doortrapbijeenkomsten in de gemeente Gennep? Neem contact op met beweegmakelaar Maloe Janssen via maloe@negen.nl of 06-82756064.