De Gezonde Sportkantine

Na een goede training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten natuurlijk en voor ieder wat wils! Ontdek hoe gemakkelijk en lekker het is en ga voor een gezondere sportomgeving. Dit kan al heel simpel door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Gelukkig hoeft het aanbod niet moeilijk of duur te zijn. Wil je hiermee aan de slag? Volg dan onderstaande stappen.

Stap 1: Wat heb je nodig?

  1. Inventariseer de financiële resultaten van uw kantine: Wat wordt er in de kantine verkocht, wat zijn de marges en welke producten verkopen het beste?
  2. Gebruik de enquête om te bepalen waar jullie leden gelukkig van worden.
  3. Bedenk welke sponsoren kunnen aansluiten bij jullie plannen om het aanbod in de kantine gezonder en lekkerder te maken.
  4. Een helder plan met een duidelijk doel. Zo weten jullie altijd waar jullie naartoe werken! Bedenk bijvoorbeeld welke leuke acties je wilt organiseren om je leden mee te krijgen, en zorg dat het bestuur jullie plannen steunt.

Stap 2: Wat ga je doen om van je kantine een succes te maken?

  1. Betrek zoveel mogelijk leden.
  2. Je plannen evalueren zodat je weet of je veranderingen ook in de smaak vallen.
  3. Maak van bepaalde (selectie)spelers, vrijwilligers of clubhelden ambassadeurs.

Stap 3: Hoe ga je verder om je gezondere kantine toekomstbestendig te maken?

  1. Met beleid: Leg de plannen vast in het beleidsplan van de vereniging en maak een bestuurslid (mede)verantwoordelijk voor het kantinebeleid.
  2. Gebruik het sponsorbeleid om sponsoren te overtuigen dat jullie vereniging een maatschappelijke functie heeft. Laat zien waarom dat voor jullie sponsoren interessant is.

Lijkt dit u interessant? Wil uw vereniging hier meer van weten? Of wil uw vereniging graag geholpen worden. Neem dan contact op met Joey Rutten, verenigingsondersteuner van Gennep Doet Mee.