Coach

Dit zijn de genomineerden voor de categorie Coach. Lees er meer over.

Anke Kwant – Volleybal – Flamingo’s

Een leven vol volleybal. De in Cuijk geboren Gennepse Anke Kwant is volleybal. Samen met echtgenoot Freek is zij ouder van de volleyballende drieling. Anke heeft echter meer volleybalsters onder haar vleugels. De bijnaam Moeke is geen toevalligheid. Wie Anke Kwant aan het werk ziet in sporthal Pica Mare weet snel waarom. Haar kennis, expertise en passie draagt de Molukse over op de teams die zij traint, maar ook aan de trainers en coaches die zij begeleidt. Anke Kwant is als fysiotherapeut actief bij FAST.  Het beter maken van speelsters heeft zij in de vingers…

Peter ten Haaf – Voetbal – VV Heijen

Bescheidenheid siert de mens. Peter ten Haaf ademt als trainer rust uit langs de lijn. De trainer uit de gemeente Cuijk heeft de hoofdmacht van VV Heijen nu voor het tweede seizoen onder zijn hoede, en daar spinnen zijn discipelen garen bij. Ten Haaf laat zijn jonge team aantrekkelijk voetballen, maar wel vanuit een realistisch strijdplan. Tegenstanders bijten de tanden stuk op het team dat in de vierde klasse tot de top drie hoort, en misschien wel gaat voor promotie naar de derde klasse. De eerste prijs ging pas aan de neus van Heijen voorbij, maar daarvan raakt niemand in paniek. Met Peter ten Haaf, blijft Heijen op de goede koers.

Theo Jacobs – Voetbal – Achates

Een clubman in hart en nieren. Ottersummer Theo Jacobs heeft voetbal en Achates in zijn hart gesloten, voor altijd. Ambities voor het trainersvak had de technisch voetballer altijd. De Ottersummer streefde ernaar zijn kennis over te dragen aan de jeugd van zijn club. Achates kon zich blijven verheugen op zijn visie en kennis. Als jeugdleider en –trainer werd hij de eerste seniorentrainer die de club zelf voortbracht. Het werden leerzame seizoenen voor de spelers van Achates 2.  ‘Een topcoach, een man met passie en beleving, en een echte clubman’, zijn sprekende aanbevelingen.