Annelies & Annie wandelen mee

Annelies van Ginkel en Annie Theunissen wilden meer van achter hun pc vandaan komen tijdens het werken. Als vervolg op een initiatief van de Ondernemingsraad zijn ze aan de lunchwandel gegaan.

Annelies en Annie werken allebei bij dezelfde organisatie waar ze veel werkzaamheden achter de computer doen. Veel zitten en (te) weinig bewegen. Tijd voor een beweegplan. Het resultaat is een maandelijkse lunchwandeling voor alle collega’s. De wandelaars voelen zich fitter en gaan fris weer aan het werk de rest van de dag.

Annie: ”Een tijdje geleden zijn we begonnen met een maandelijkse lunchwandeling, tussen 12.15 en 13.15 uur. Tijdens deze wandeling halen we een frisse neus en praten we met andere collega’s over van alles en nog wat (zolang het maar niet over het werk gaat). We lopen meestal rond de 5 km. Dat is voor de meeste collega’s goed te doen.”
Annelies: “We hebben verschillende routes die we lopen. De wandeling is iedere keer op een andere werkdag. Zo heeft iedereen de gelegenheid om een keer mee te lopen. We hebben de wandeling opgezet om onszelf, en onze collega’s, weer fris aan de middag te laten beginnen. Graag zien we meer mensen meedoen met de wandeling. Iedereen heeft het druk, maar soms moet je er gewoon de tijd voor nemen!”