Anferny-Isaac Doet Mee

Anferny-Isaac is 15 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking, autisme en bijkomend heftige emotie- en gedragsreguleringsstoornis. Toch doet hij mee in Gennep, en hoe!

Anferny-Isaac is een heel aantal jaren geleden in een speciale groep met zeer intensieve begeleiding op de SO-VSO Mikado school geplaatst. Vanuit die groep volgt hij zijn eigen leerproces. Binnen de gymlessen was zijn beeld een “houterige jongen, met weinig zelfvertrouwen en een lage frustratiegrens”, waardoor hij regelmatig tijdens gymlessen boos werd. Via kleine stappen, veel oefenen en succeservaringen is zijn zelfvertrouwen gegroeid en betere gedragsregulatie ontstaan waardoor Anferny-Isaac nu fijn meedraait in zijn gymgroep. Anferny-Isaac is met de jaren een gespierde en vaardige jongeman geworden. Hij stelt zijn vragen als hij het niet snapt, wordt nauwelijks meer boos en hij voert bijna alle motorische oefeningen en uitdagingen vol vertrouwen uit.

Sporten bij een sportclub doet hij (nog) niet. Hij sport vooral op school en doet ook oefeningen thuis. Hij is ontzettend gegroeid in zijn functioneren en treedt steeds meer buiten zijn comfortzone. Zoveel zelfs, dat hij met het team van SO-VSO Mikado meegedaan heeft aan de Niersdal Survivalrun in Gennep! Hij is er vol voor gegaan en heeft zelfs meegedaan met de training vooraf. En op de dag zelf heeft hij zich ondenkbaar sterk laten zien. Hij rende voorop, samen met een andere leerling. Wow, dat was genieten! Vooral voor Anferny-Isaac, maar ook voor zijn familie (mama, oma, broer, zus, oom en tante), die hem bij de hindernissen aanmoedigden. Alle uitdagingen en hindernissen zijn door hem met gemak overwonnen. Samen met zijn team kwam hij over de finish. Een superknappe prestatie! En daar heeft hij zelf ook enorm van genoten en weer meer zelfvertrouwen door gekregen. Volgend jaar meedoen is nauwelijks nog een vraag: “Natuurlijk kan ik dat!”